Forskellige typer af pærer til indendørs (cannabis)dyrkning

pærer

Hvilke former for gro lys er der at vælge i mellem, når det gælder om at finde noget kunstigt lys som vi kan bruge til at hænge over vores planter inden døres? 

Når man beslutter at etablere et indendørs gro rum eller et større grow, så er der mange faktorer der skal tages i betragtning, hvis vi ønsker at få de bedste resultater, men en af ​​de vigtigste at klart at overveje lysets type og strømforbrug. Når man har valgt den type lys, der skal bruges, skal man huske at hver teknologi har sine forskellige fordele og ulemper med hensyn til dyrkning af fx cannabis.

Visse typer pærer giver det bedste udbytte (lumen pr. Watt), men på samme tid er de en betydelig varmekilde, der kan forårsage problemer for mange producenter, især dem, der lever i særligt varmt klima eller kun er i stand til at dyrke i små rum. Tværtimod, andre typer belysning udsender næsten ingen varme overhovedet, selvom den ofte høje pris for denne slags belysning kombineret med dens lavere effektivitet sammenlignet med andre systemer kombineres for at gøre dem mindre populære. De er dog uundværlige for de mange inde-dyrkere, der kun kan dyrke fx cannabis med succes takket være disse.

Valget af belysning til vækst indendørs afhænger hovedsageligt af den livsfase, som planten befinder sig i (rodfæstelse / frøplantning, vegetativ vækst eller blomstring), som dikterer det krævede lysspektrum og intensitet. Som nævnt har det tilgængelige dyrkningsrum også indflydelse på denne beslutning, fordi visse lamper udsender for meget varme til at blive brugt i reducerede områder, som det ofte er tilfældet med HPS- eller MH-lys.

Vælg Det rigtige lysspektrum

Når det kommer til farvetemperaturen for lysspektret, vil fx cannabisplanter drage fordel af at modtage blåt lys i deres vegetative vækststadium og rødt lys i blomstringsperioden. Når man kloner og i den første fase af start af frøplanter, bruger mange avlere enkle lysstofrør eller CFL-lyspærer med et blåt spektrum. Til plantevækst og forblomstring vil mange begynde at bruge lys med det samme spektrum, men med større kraft, såsom Metalhalogenlamper.

Dette tilskynder til, at plantens struktur bliver stærkere og hårdere, og forbereder til blomstring. Røde spektrum lamper bruges til blomstrende cannabisplanter, da dette er det farveområde, der bedst imiterer spektret af sollys i efteråret, når udendørs cannabis naturligt er i blomst. I dette tilfælde er de mest anvendte HPS-lamper, i stigende grad efterfulgt af LED-systemer på grund af deres gode resultater, lavere energiforbrug og mest markant, lavere varmeemission, hvilket er det største problem med højtryksnatriumsystemer (HPS).

Belysningssystemer 

  • Lysstofrør og CFL-lys

Som vi har set, er dette den ideelle type lys til rodfæstning af stiklinger og spirende frø. Og den lave intensitet, der er nødvendig i disse faser. Kombineret med deres lave strømforbrug og varmeudledning gør dem perfekte til dette formål. Vi kan finde klassiske belysningssystemer, der bruger lysstofrør eller CLF-energibesparende lyspærer (kompakt lysstofrør), som er lyspæreformede lysstofrør med den typiske base til pæreåbninger. CFL’erne har indbygget forkobling, så du skal bare skrue dem til reflektoren og tilslutte den. 

  • HPS eller MH lys

Hvis vi ønsker eksplosiv plantevækst i den vegetative fase, er Metal Halide-lys en af ​​de bedste muligheder. Deres spektrum er perfekt til dette trin, og vi kan finde lamper med meget større intensitet end lysstofrør og CFL-lys. Denne type lyspære har brug for en ballast til at fungere, som ofte er kompatible med både MH og højtryksnatrium eller HPS. De pærer, der oftest bruges til blomstringsstadiet. Hvis du vil bruge den samme ballast til vækst og blomstringsfase, skal du tage wattaget i betragtning. Derfor skal du f.eks. Bruge pærer på 400w med forkoblinger på 400w osv. Disse lamper findes oftest i 250, 400 og 600w.

Mange former for belysning

Men måske vil du også gerne vide mere om en massagestol? Læs mere her!

Metalhalogenlamper giver også fremragende resultater i før-blomstringsfasen (de første 2-3 uger med blomstring). Fordi deres lette spektrum hjælper med at forhindre strækning sammenlignet med HPS-belysning. Hvilket skaber planter med en mere fyldig struktur, perfekt til rigelig blomstring. At tale om HPS-belysning er at tale om de mest populære lamper i ethvert gro rum. Selvom LED i de senere år har fået dem gradvist. Vi kan finde HPS blandet lys (dobbelt spektrum), der bruges både i vækst og blomstring eller specifikt til denne sidste fase. Traditionelt er det blevet sagt, at det er den slags lys, der tilbyder den bedste samlede ydeevne, selvom det største problem er dets varmeudsendelse. Normalt kan du finde dem på 250W, 400W, 600W og 1000w..

  • LED-systemer pærer

 LED-lys (Light Emitting Diode) bliver mere og mere populære. Da de giver lignende resultater som HPS-lys, men med lavere strømforbrug og varmeemission. Disse belysningssystemer er meget forbedret i de senere år. Og tilbyder nu resultater, der var tænkelige for bare kort tid siden. Deres største ulempe er prisen på lyset. Og selvom det hurtigt inddrives i den månedlige elregning takket være deres energibesparende forbrug. Er den indledende investering uden for rækkevidden af ​​mange lommer. En stor fordel ved LED-belysning er, at den næsten ikke genererer nogen varme. Så der ikke er behov for kraftfulde luftudtræk i vores dyrkningsrum. Der er en bred vifte af LED-lys med forskelligt strømforbrug tilgængelig på markedet, fra 90 til 280 W og endnu højere.

Afslutningsvis håber Jeg, at dette indlæg har været nyttigt og måske endda hjulpet. Til at afklare nogle grundlæggende begreber om diverse typer af gro lys og pærer.